Digitale werkbon


In het kader van het digitaal kunnen aanbieden van werkinstructies aan de installatieteams van haar zonnepanelen heeft FourICT van Zon-iq de opdracht gekregen voor het realiseren van een digitale werkbon.

De werkbon die wordt aangeboden vanuit de BPMS van AuraPortal wordt beschikbaar gesteld op een 10” tablet en maakt het voor de installatieteams mogelijk om alle noodzakelijk informatie digitaal te verwerken. Tevens wordt het voor de installatie teams mogelijk om gebruikte materialen digitaal te registreren evenals het maken en uploaden van foto materiaal. Na het plaatsen van de handtekening op de tablet, wordt de werkinstructie afgemeld en ontvangen alle betrokkenen (klant, installateur en Zon-iq) een pdf als opleverdocument.

Met de invoering van het digitale opleverdocument heeft Zon-iq direct inzicht in de gerealiseerde werkzaamheden en kunnen de activiteiten snel financieel worden afgewikkeld.

Voor de realisatie van de applicatie maakt FourICT gebruik van het Single Page Application-principe (SPA) in combinatie met het AngularJS framework. Voor het ontsluiten van informatie vanuit AuraPortal wordt er gebruik gemaakt van ASP.NET Web API 2 en als oplossing binnen een SOA word als Service Bus gebruik gemaakt van nServiceBus als implementatie.